L’IEI inaugura l’exposició ‘Menja, Actua, Impacta’, que proposa un canvi en el sistema alimentari per preservar la salut de les persones i del planeta
18/12/2024
Impulsada per Fundesplai, es podrà veure a la Zona Zero de l’IEI fins al 16 de febrer vinent
La Zona Zero de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull, des d’aquest dimecres i fins al 16 de febrer vinent, l’exposició ‘Menja, Actua, Impacta’, una iniciativa impulsada per Fundesplai que té com a objectiu aconseguir una alimentació saludable i sostenible fent reflexionar sobre com menjant es pot canviar el món. La inauguració ha comptat amb la presència del director de l’IEI, Andreu Vàzquez, i del director general adjunt de Fundesplai i comissari de l’exposició, Carles Xifra.
‘Menja, Actua, Impacta’ és una mostra itinerant de l’exposició que, amb el mateix nom, s’ha realitzat durant l’últim any a l’espai expositiu de Fundesplai, al Prat de Llobregat. La mostra va néixer amb l’objectiu de contribuir al canvi de mentalitat col·lectiva per transformar l’actual sistema alimentari en un altre que impulsi una modificació dels hàbits de consum i faciliti les polítiques transformadores necessàries que assegurin un futur saludable per a les persones i per al planeta.
L’exposició parteix de la premissa que la nostra manera de viure està provocant impactes ambientals i socials que comprometen greument la vida de les pròximes generacions. És per això que proposa un viatge per descobrir els efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari, així com la nostra manera de produir, distribuir i consumir els aliments.
‘Menja, Actua, Impacta’ és la primera acció del projecte ‘Demà’, una iniciativa impulsada per Fundesplai amb la qual pretén crear un espai d’activació i transformació personal i col·lectiva, centrat en dos grans eixos: la sostenibilitat i la convivència. Fa més de 50 anys que Fundesplai treballa per a l’educació de la infància i la joventut, l’enfortiment del tercer sector i la millora del medi ambient, així com per promoure la ciutadania i la inclusió social amb voluntat transformadora.
L’exposició ha estat guardonada amb el Premi Estratègia NAOS (Nutrició, Activitat Física i prevenció de l’Obesitat) 2023, pel Ministeri de Consum i l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN); el Premi CCNIEC de l’Institut d’Estudis Catalans 2023 a la millor iniciativa de la indústria alimentària en el camp de la millora de l’alimentació de la població o l’educació alimentària; el Premi PAAS de la Generalitat 2022, que reconeix els projectes que treballen pel Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable; i el Premi Responsabilitat Gastronòmica dels Premis Slow Food Barcelona 2022.
La Zona Zero de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull, des d’aquest dimecres i fins al 16 de febrer vinent, l’exposició ‘Menja, Actua, Impacta’, una iniciativa impulsada per Fundesplai que té com a objectiu aconseguir una alimentació saludable i sostenible fent reflexionar sobre com menjant es pot canviar el món. La inauguració ha comptat amb la presència del director de l’IEI, Andreu Vàzquez, i del director general adjunt de Fundesplai i comissari de l’exposició, Carles Xifra.
‘Menja, Actua, Impacta’ és una mostra itinerant de l’exposició que, amb el mateix nom, s’ha realitzat durant l’últim any a l’espai expositiu de Fundesplai, al Prat de Llobregat. La mostra va néixer amb l’objectiu de contribuir al canvi de mentalitat col·lectiva per transformar l’actual sistema alimentari en un altre que impulsi una modificació dels hàbits de consum i faciliti les polítiques transformadores necessàries que assegurin un futur saludable per a les persones i per al planeta.
L’exposició parteix de la premissa que la nostra manera de viure està provocant impactes ambientals i socials que comprometen greument la vida de les pròximes generacions. És per això que proposa un viatge per descobrir els efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari, així com la nostra manera de produir, distribuir i consumir els aliments.
‘Menja, Actua, Impacta’ és la primera acció del projecte ‘Demà’, una iniciativa impulsada per Fundesplai amb la qual pretén crear un espai d’activació i transformació personal i col·lectiva, centrat en dos grans eixos: la sostenibilitat i la convivència. Fa més de 50 anys que Fundesplai treballa per a l’educació de la infància i la joventut, l’enfortiment del tercer sector i la millora del medi ambient, així com per promoure la ciutadania i la inclusió social amb voluntat transformadora.
L’exposició ha estat guardonada amb el Premi Estratègia NAOS (Nutrició, Activitat Física i prevenció de l’Obesitat) 2023, pel Ministeri de Consum i l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN); el Premi CCNIEC de l’Institut d’Estudis Catalans 2023 a la millor iniciativa de la indústria alimentària en el camp de la millora de l’alimentació de la població o l’educació alimentària; el Premi PAAS de la Generalitat 2022, que reconeix els projectes que treballen pel Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable; i el Premi Responsabilitat Gastronòmica dels Premis Slow Food Barcelona 2022.