L’Espai iX de l’IEI exposa les pintures guardonades al Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi

24/07/2024
La mostra es podrà visitar fins al 8 de setembre i inclou l’obra guanyadora, ‘On habiten els sentits’, de Mercè Humedas
 

L’Espai iX de l’Institut d’Estudis Ilerdencs exposa des d’aquest dimecres i fins al 8 de setembre les obres guardonades en la 19a edició del Premi Internacional de Belles Arts Sant Jordi, que enguany s’ha dedicat a la pintura.

La mostra, que es pot veure a partir d’avui a l’IEI, inclou les obres seleccionades com a les millors pel jurat del premi, una vintena en total, i que a més també formen part del catàleg editat per a l’ocasió. L’exposició va iniciar la seva itinerància al convent de Sant Bartomeu de Bellpuig i posteriorment va viatjar a Torrefarrera.

En aquesta 19a edició, el guardó va lliurar un primer premi de 6.000 €, una escultura de bronze de Jaume Perelló i un certificat acreditatiu, un segon premi de 2.500 € patrocinat per l’Ajuntament de Torrefarrera i cinc mencions honorífiques. L’obra guanyadora d’aquest any va ser ‘On habiten els sentits’, de l’artista lleidatana Mercè Humedas Parés, que va rebre la distinció de mans del president de la Diputació, Joan Talarn, mentre que el segon premi se’l va endur Oriol Arumí Albó, amb l’obra ‘Laia fumant’.

El Premi Belles Arts Sant Jordi és un guardó convocat i organitzat per la Fundació Perelló de Bellpuig amb el patrocini de la Diputació de Lleida i la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i dels ajuntaments de Bellpuig i de Torrefarrera, així com del Consell Comarcal de l’Urgell.

El premi va néixer l’any 2001 amb caràcter biennal i inicialment es presentava en les dues modalitats conjuntes. Des del 2011, però, és anual i alterna les convocatòries d’Art Tridimensional i de Pintura. L’objectiu del guardó és contribuir a la promoció, el foment i la difusió de l’art, a partir del suport al treball dels artistes –tant els consolidats com els novells–, en les arts tridimensionals i pictòriques, i està obert a la participació d’artistes de tot el món.

La Fundació Perelló és una entitat cultural constituïda l’any 1996 amb el doble objectiu de preservar i divulgar l’obra de l’insigne escultor Jaume Perelló i de fomentar les Arts Plàstiques entre els artistes catalans, amb especial atenció a l’escultura, per ser la més rellevant de les prodigades per l’artista al llarg de la seva vida. Està dirigida per un Patronat integrat pels ajuntaments de Bellpuig i Torrefarrera, el Consell Comarcal de l’Urgell, la fundació pública Institut d’Estudis Ilerdencs i diverses personalitats del món de la cultura i del cercle intel·lectual de l’escultor.