20 de juny
21 de jul.

ESPAI iX

Els alumnes de 1r de Batxillerat Artístic de l’Institut Màrius Torres de Lleida exposen a l’IEI el resultat de les seves investigacions al voltant de la boira. La mostra ‘TerraBoira’ ofereix propostes artístiques elaborades durant tot el curs i relacionades amb aquest element tan típic del nostre paisatge, desenvolupades dins l’assignatura de Projectes Artístics.

Com si fossin artistes contemporanis, els alumnes han investigat la boira des de diferents punts de vista i interessos personals.

L’exposició explora diverses interpretacions, com ara la presència real de la boira, la importància per als cultius, la seva possible desaparició a causa del canvi climàtic o les repercussions que això pot comportar.

També hi ha carrers de la boira. Pot ser una metàfora que amaga identitats, pot actuar com a censura o pot fer referència als records fragmentats associats a les absències de malalties com l'Alzheimer o fins i tot a les interseccions amb la part més científica d'aquest fenomen meteorològic que és indubtablement típic del nostre paisatge.

TerraBoira és un neologisme, una paraula inventada que dona títol a aquesta exposició inspirada en el text introductori del llibre ‘Els noms populars de núvols, boires i vents a l'Urgell’, d'Albert Manent i Joan Cervera, on es parla de l'airecel.

 

Afegeix al calendari