EXPOSICIÓ THE MELTING AGE

2.024
Espai iX
del 13 de setembre al 3 de novembre
L’exposició The Melting Age -l’edat del desgel- és un recorregut fotogràfic d'Alfons Rodríguez per més de 30 països dels 7 continents, que recull llocs i situacions que mostren quines són les causes i conseqüències del canvi climàtic, provocat per l’ésser humà i de l’escalfament global, derivat de l’acció humana produïda de manera intensa i en poc temps sobre el planeta.

A través de fotografies captades per Alfons Rodríguez, al llarg de finals del segle XX i tot el segle XXI, l’autor pretén narrar com s’afronta el gran repte de la humanitat per a les pròximes dècades i com la crisi climàtica és un fet que ve de lluny (que no ens sorprengui ara).

 

L’exposició es divideix en set blocs:

1.- Canvi climàtic antropogènic. Industrialització i contaminació

2.- Escalfament global. L’edat del desgel

3.- Augment del nivell del mar. La terra contra l’aigua

4.- La vida amenaçada

5.- Tempestes, inundacions i sequeres

6.- Desaparició de masses forestals

7.- Actuar, conscienciar, preservar

 

Amb fotografies dels Emirats Àrabs, Sierra Leone, Bangladesh, Espanya, Estats Units, Rússia (Sibèria), Namíbia, Bielorússia, Antàrtida, Xile, Argentina, Islàndia, Groenlàndia, Andorra, Indonèsia, Austràlia, Illes Galápagos, Panamà, Noruega, Ruanda, Moçambic, Sud-àfrica, Haití, l’Índia, Filipines, Madagascar, Níger, Malàisia, el Perú, el Regne Unit, o Myanmar.

 

 

L’autor

Alfons Rodríguez ha viatjat i treballat en 107 països dels 7 continents i la seva obra gràfica s’ha exposat en diversos països d’Amèrica, Àfrica, Europa i Àsia.

Les seves imatges s’han publicat en mitjans de comunicació com National Geographic Magazine, La Repubblica, Lens, The New York Times, El País, Geo, The Courier, El Mundo, Vogue, La Vanguardia, Yo Dona, 5W, La Vie, Vice News o Gatopardo, entre molts d’altres.

És autor de diversos llibres, entre els quals destaquen Between Gazes, El tercer jinete, Un mudo hambriento i RASD, El Estado de los saharauis. També ha publicat els llibres Figuig, un oasis en el camino; Walata y Tichitt, Corazón y Alma del desierto mauritano i Indestructibles.

És codirector dels llargmetratges documentals The Sleeping Land i Indestructibles, seleccionats en importants festivals internacionals.

Ha col·laborat amb organitzacions, fundacions i agències internacionals com: Nacions Unides; Oxfam; Fundació Solidaritat, de la Universitat de Barcelona; Metges Sense Fronteres; UNICEF o Acció contra la Fam.

Ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Reportatge Social i amb el Premi Godó, de Fotoperiodisme. A més, ha obtingut una menció d’honor a l’International ETTL Photo Awards, dins The Open Society Initiative for West Africa, pel seu treball sobre les conseqüències de l’Ebola a l’Àfrica occidental, i una altra a l’Aspa Awards, per The Sleeping Land.

Ha guanyat el Premi Saliou Traoré, i ha estat finalista als Fetisov Journalism Awards dos anys consecutius, i als True Story Awards, amb el seu projecte Indestructibles (www.indestructiblesafrica.org).

 

 

TW: @alfonsrodriguez

IG : alfonsrodriguez

FB: Alfons Rodríguez

www.alfonsrodriguez.com