El sòl: un desconegut que trepitgem
Conferència en commemoració del Dia Mundial del Sòl
Dimarts, 26 de novembre 2024
18.00 hores
Aula Magna + Canal streaming ieicultura.cat
La Secció de Ciències Agroalimentàries de l’IEI organitza la conferència El sòl: un desconegut que trepitgem, amb motiu del Dia Mundial del Sòl, que se celebra cada 5 de desembre des de l’any 2002.
Sabies que el 95% dels aliments que consumim al món ve dels sòls? I que el sòl conté una quarta part de tota la biodiversitat del planeta? I que un centímetre de sòl pot trigar mil anys a formar-se, però que el podem destruir en un moment? I que una cullerada de sòl conté més organismes vius que persones hi ha al planeta, dels quals només en coneixem un 1%...
El Dia Mundial del Sòl és una de les iniciatives per fer-nos adonar de la necessitat de protegir aquest recurs finit i valorar-lo com a patrimoni natural per al benefici de generacions futures.
A càrrec de:
Rosa M. Poch Claret
Enginyera agrònoma (ETSEA de Lleida, Universitat Politècnica de Catalunya), doctora en ciència del sòl (Universitat de Gant) i catedràtica d’Edafologia i Química agrícola a la Universitat de Lleida; la seva recerca tracta de la gènesi i el maneig sostenible dels sòls en el marc del canvi global. És, a més, presidenta del Grup Intergovernamental Tècnic de Sòls de la FAO (2018-2025), membre de l'Institut d’Estudis Catalans (secció Ciències i Tecnologia) i membre honorari de la Societat Internacional de la Ciència del Sòl.