Nous reptes en la recerca biomèdica

El sistema nerviós i les malalties neurodegeneratives: el futur està en la investigació

18/09/2024

Dijous, 10 d’octubre de 2024

18.00 h

Aula Magna de l’IEI + Canal Streaming ieicultura.cat www.iei.cat

Entrada lliure



La Secció de Medicina de l’IEI organitza una jornada sobre el sistema nerviós i les malalties neurodegeneratives, a càrrec de la doctora Rosa M. Soler.

Reflexionarem sobre la funció del sistema nerviós i el perquè és tan complicat identificar quins són els mecanismes cel·lulars i moleculars que provoquen la pèrdua de les neurones en les malalties neurodegeneratives. Entendrem per què la investigació és clau per aconseguir desenvolupar teràpies per al tractament d’aquestes patologies.

El sistema nerviós i les malalties neurodegeneratives: el futur està en la investigació serà la tercera xerrada que s’emmarca en el marc del cicle Nous reptes en la recerca biomèdica.

Rosa M Soler Tatché

Doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Actualment, catedràtica a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida i directora del grup d’investigació Unitat de Senyalització Neuronal. La seva recerca es basa en l’estudi de la degeneració de les neurones i els mecanismes que la provoquen per tal d’identificar noves dianes terapèutiques per al tractament de malalties que afecten les neurones motores de la medul·la espinal.


Organitza: Secció de Medicina de l’IEI

www.iei.cat