Convocatòria Premis Literaris Lleida

Fins al 13 de setembre de 2024

24/07/2024



PremisLiteraris24_Bases pdf.pdf


CONVOCATÒRIA DEL 41è PREMI D’ASSAIG JOSEP VALLVERDÚ 2024


(1) L’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs convoquen el 41è Premi d’assaig Josep Vallverdú 2024 per tal de promoure el conreu de l’assaig en català al nostre país.

(2) S’hi podran presentar autors i autores amb assaigs de tema lliure escrits en llengua catalana.

(3) El gènere dels originals a presentar ha de ser assaig en qualsevol de les seves modalitats: literari, sociològic, científic, biogràfic, filosòfic, etc.

(4) Els originals presentats han d’ésser inèdits i no han d’estar pendents de veredicte de qualsevol altre concurs ni han d’haver estat guardonats en altres certàmens literaris, ni totalment ni parcialment.

(5) El termini de presentació d’originals s’obrirà l’endemà de la publicació de la convocatòria al BOP i finalitzarà el 13 de setembre de 2024.

(6) El lloc de presentació d’originals, presencialment o per correu postal, serà a l’Oficina Municipal d’atenció Ciutadana (Ajuntament de Lleida) a Rambla de Ferran núm. 32, 25007 Lleida. Horari d’atenció al públic de 9h a 14h. Telèfon 973 700 300 (opció 3) (OMAC).

(7) Un cop presentat un original no es podrà enretirar de concurs fins que s’hagi fet públic el veredicte.

(8) El divendres 15 de novembre de 2024 es farà públic el veredicte del jurat.

(9) El jurat és format per personalitats del món literari català. La composició concreta del jurat es farà pública oportunament al web de Cultura de l’Ajuntament de Lleida: paeria.cat/cultura amb antelació suficient abans de la finalització del termini de recepció d’originals.

(10) El veredicte del jurat, adjudicant o declarant desert el premi, és inapel·lable.

(11) La dotació serà de NOU MIL euros (9.000 €). Sobre aquest import s’efectuaran les deduccions que legalment o reglamentàriament pertoqui.

(12) Els originals presentats a paper han de tenir una extensió de 150 fulls DIN-A4, aproximadament, mecano­grafiats a doble espai i per una sola cara. Les pàgines han d’anar numerades. Cal presentar l’exemplar per duplicat.

Els originals han de portar un títol i un pseudònim i la indicació explícita del premi al qual s’opta, però en cap cas no hi ha de constar ni el nom ni cap dada personal de l’autor/a. Cal acompanyar-los d’un sobre format americà tancat (plica), a l’exterior del qual figuraran, novament, el títol i el pseudònim que constin al treball, així com la indicació explícita del premi al qual s’opta.

A l’interior del sobre (plica) cal fer constar: títol de l’obra i pseudònim, indicació del premi al qual s’opta, nom i cognoms de l’autor/a, fotocòpia del DNI (ambdues cares), adreça postal, adreça electrònica, telèfons de contacte (mòbil i/o fix) i un breu currículum (lloc i any de naixement, lloc de residència, trajectòria professional, publicacions, premis, col·laboracions escrites a diaris o revistes, etc.), així com una declaració signada segons la qual l’original presentat no està pendent de veredicte de qualsevol altre concurs ni ha estat guanyador d’un altre premi, ni totalment parcialment.

(13) Els originals no premiats es poden recollir, per qui acrediti ser-ne l’autor, abans del 13 de desembre de 2024, a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida (Av. Blondel 64, 25002 de Lleida, Secció de Publicacions i literatura, en horari de 9h a 13h).Passat aquest termini, l’organització destruirà els originals no recollits.

(14) Per acord entre les institucions convocants del premi i Pagès editors, l’obra guardonada serà publicada per aquesta editorial, la qual a aquest efecte, oferirà a la persona guanyadora un contracte d’edició.

(15) La participació en aquest premi comporta l’acceptació de totes i cadascuna de les bases.


 CONVOCATÒRIA DEL 29è PREMI DE POESIA MÀRIUS TORRES 2024

(1) L’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs convoquen el 29è Premi de poesia Màrius Torres 2024 per tal de promoure el conreu de poesia en català al nostre país.

(2) S’hi podran presentar autors i autores amb poemaris de tema lliure escrits en llengua catalana.

(3) Els originals, escrits en vers, hauran de ser inèdits i no han d’estar pendents de cap veredicte ni haver estar guardonats en altres certàmens literaris ni totalment ni parcialment.

(4) La dotació serà de NOU MIL euros (9.000 €). Sobre aquest import s’efectuaran les deduccions que legalment o reglamentàriament pertoqui.

(5) El termini de presentació d’originals s’obrirà l’endemà de la publicació de la convocatòria al BOP i finalitzarà el 13 de setembre de 2024.

(6) El lloc de presentació d’originals, presencialment o per correu postal, serà a l’Oficina Municipal d’atenció Ciutadana (Ajuntament de Lleida) a Rambla de Ferran núm. 32, 25007 Lleida. Horari d’atenció al públic de 9h a 14h. Telèfon 973 700 300 (opció 3) (OMAC).

(7) Un cop presentat un original no es podrà enretirar de concurs fins que s’hagi fet públic el veredicte.

(8) El divendres 15 de novembre de 2024 es farà públic el veredicte del jurat.

(9) El veredicte del jurat, adjudicant o declarant desert el premi, és inapel·lable.

(10) El jurat és format per personalitats prestigiades del món literari català. La composició concreta del jurat es farà pública oportunament al web de Cultura de l’Ajuntament de Lleida: paeria.cat/cultura amb antelació suficient abans de la finalització del termini de recepció d’originals.

(11) L’extensió de l’original ha de ser l’habitual en un volum de poesia.

(12) Els originals, a paper i mecanografiats i han de portar un títol i un pseudònim i la indicació explícita del premi al qual opten, però en cap cas no hi ha de constar ni el nom ni cap dada personal de l’autor/a. El poemari ha de portar un índex (títol del poema i pàgina corresponent), les pàgines han d’anar numerades. Caldrà presentar 6 còpies de l’original.

(13) Caldrà acompanyar els originals d’un sobre format americà tancat (plica), a l’exterior del qual hi ha de figurar novament el títol i el pseudònim que consten en l’obra presentada, així com la indicació del premi al qual s’opta. A l’interior del sobre (plica) cal fer constar el títol de l’obra presentada i el pseudònim, la indicació del premi al qual s’opta, el nom i cognoms de l’autor/a, fotocòpia del DNI (ambdues cares), l’adreça postal, l’adreça electrònica, els telèfons (mòbil i/o fix) de contacte i un breu currículum (lloc i any de naixement, lloc de residència, trajectòria professional, publicacions, premis, col·laboracions escrites a diaris o revistes, etc.), així com una declaració signada segons la qual l’original presentat no està pendent de veredicte de qualsevol altre concurs ni ha estat guanyador d’un altre premi ni parcialment ni totalment.

(14) Un cop fet públic el veredicte, les obres presentades al guardó no podran ser recuperades i seran destruïdes per l’organització.

(15) Per acord entre les institucions convocants del premi i Pagès editors, l’obra guardonada serà publicada per aquesta editorial, la qual, a aquest efecte, oferirà a la persona guanyadora un contracte d’edició.

(16) La participació en aquest premi comporta l’acceptació de totes i cadascuna de les bases.