Vicent Andrés Estellés pren el relleu a Salvat-Papasseit dins el cicle ‘La Veu Trencada d’un Poble’ que organitza l’IEI

18/09/2024
El poeta valencià ha estat el protagonista de ‘L’Hotel París’, amb Carles M. Sanuy i Xavier Monge, i ho tornarà a ser demà amb Francesc Anyó i Borja Penalba

 

La poesia de Vicent Andrés Estellés ha pres el relleu a la de Joan Salvat-Papasseit dins el cicle ‘La Veu Trencada d'un Poble’ que organitza l’Institut d’Estudis Ilerdencs fins al 27 de setembre. En el centenari del naixement del poeta valencià, l’IEI li dedica dues sessions. La primera, la d’aquest dimecres a l’Aula Magna, amb el títol ‘L’Hotel París’.

La poesia d’Estellés i el jazz s’han donat la mà a partir d’una idea i un guió de Carles M. Sanuy, que també ha actuat com a rapsode, mentre que la direcció musical i la música han anat a càrrec de Xavier Monge. El resultat, un espectacle basat en el llibre ‘L’Hotel París’, de Vicent Andrés Estellés.

Aquest homenatge a Estellés tindrà continuïtat demà dijous, novament dins el cicle ‘La Veu Trencada d’un Poble’. En aquesta segona cita dedicada a una de les figures més rellevants de la literatura catalana, el públic podrà gaudir de l’espectacle ‘Estellés: De mà en mà’, en el qual Francesc Anyó i Borja Penalba convidaran l’espectador a viatjar per l’univers estellesià.

El cicle ‘La Veu Trencada d'un Poble’ acabarà el divendres 27 de setembre (18.00 h, Aula Magna) amb el col·loqui titulat ‘L’estat de la llengua en el context social i polític d’avui’. Moderat pel president de la Diputació de Lleida i de l’IEI, Joan Talarn, el col·loqui comptarà amb la participació de la vicepresidenta d’Acció Cultural del País Valencià, Marinela García Sempere; del president de l'Obra Cultural Balear, Antoni Llabrés; i del president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich.

Podeu consultar el programa complet del cicle a: https://www.iei.cat/ca/administracio/fpiei/blog/la-veu-trencada-dun-poble/52647.html