Renaldo & Clara i Abril omplen el Pati de l’IEI en la segona jornada de la Festa Major

16/07/2024
Les activitats segueixen dimecres amb ‘El bagul secret de Pau Casals’ i el dijous amb un concert en homenatge a Estellés


Divendres i dissabte es podrà jugar al Minecraft de l’IEI a la Biblioteca

 

La música d’Abril i de Renaldo & Clara ha estat la protagonista, aquest dimarts, de la segona jornada de la Festa Major de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. El Pati de l’IEI s’ha omplert de gom a gom per escoltar les lletres cuidades, introspectives i fresques d’Abril Pinyol i algunes de les cançons del quart disc de Renaldo & Clara ‘La boca aigua’.

Aquestes actuacions formen part de la segona part del pregó, que va començar ahir, i que està format per un tast de diferents propostes artístiques de quilòmetre zero. El redactor, guionista i presentador Marc Andreu ha estat el mestre de cerimònies dilluns i dimarts i al final de cada dia ha pronunciat un pregó que ha elaborat amb aportacions del públic. Aquesta doble proposta multidisciplinària, que s’ha allargat dilluns i dimarts, duu per nom ‘Lleida Urbana’ i està organitzada per l’Associació Cultural Paupaterres.

En el cas d’Abril Pinyol, aquesta música i actriu ha dut a l’IEI les creacions que ella mateixa escriu i interpreta, cançons de pop en català que són un intent de catarsi de tot allò que sent. Les peces estan acompanyades d’una producció que les envolta i vesteix, per tal que aquelles cançons que va començar a compondre amb guitarra a la seva habitació sonin fresques i presents.

Renaldo & Clara, per la seva banda, és un dels grups més importants del panorama català i aquest dimarts han compartit al Pati de l’IEI el seu quart disc, ‘La boca aigua’; música pop plena de canvis imaginatius que fan que les cançons semblin tenir dues tornades diferents, amb ritmes de hip-hop antic, arranjaments frescos i unes lletres enverinades i exactes que ens parlen de gairebé tots els estats de l’amor. Tot plegat està coproduït per Clara Viñals juntament amb Innercut, Joan Borràs i Hidrogenesse, en un disc que arrenca on acabava l’anterior, ‘L’amor fa calor’, guanyador del premi MIN al millor disc català de 2020.

La Festa Major de l’IEI seguirà aquest dimecres amb ‘El bagul secret de Pau Casals’, un espectacle familiar amb música en directe amb la violoncel·lista Irene Labrador, produït per la Fundació Pau Casals en motiu dels 50 anys de la mort del cèlebre músic català. Es podrà veure al Pati de l’IEI a les 19.00 hores.

El dijous 18, al mateix espai i a la mateixa hora, s’ha programat el concert ‘La paraula viva i amarga (Homenatge a Estellés)’, a càrrec de Pau Alabajos, mentre que els dos darrers dies de Festa Major de l’IEI es dedicaran a l’activitat ‘Vine a jugar al Minecraft de l’IEI’. Es farà a la Biblioteca de la casa el divendres dia 19 a la tarda (de 16.00 a 20.00 h) i el dissabte 20 al matí (de 9.30 a 13.30 h).