Pau Alabajos porta la poesia de Vicent Andrés Estellés a la Festa Major de l’IEI

18/07/2024
El cantautor valencià ha ofert un concert creat especialment per commemorar el centenari del naixement del poeta

 
El cantautor Pau Alabajos ha signat aquest dijous la quarta jornada de la Festa Major de l’IEI. Ho ha fet amb el concert 'La paraula viva i amarga (Homenatge a Estellés)', un espectacle molt especial preparat a propòsit del centenari del naixement del poeta Vicent Andrés Estellés.

Així, Alabajos ha recuperat algunes de les cançons més emblemàtiques del seu repertori, inspirades en els versos del poeta, i hi ha afegit algunes adaptacions musicals que formen part del seu nou projecte discogràfic, 'Una granota viva a la butxaca'. Pel que fa a l’espai escènic, el cantautor ha dissenyat una escenografia teatral intimista, que convida a fer una ullada furtiva al despatx de l'escriptor, el refugi domèstic on es van gestar alguns dels versos més lluminosos de la història de la nostra literatura.

Amb més de 20 anys de trajectòria als escenaris, Pau Alabajos és un dels músics més reconeguts del País Valencià i una de les veus més consolidades de la cançó d’autor als Països Catalans. La seva trajectòria artística sempre ha estat lligada a la música i a la poesia de Vicent Andrés Estellés i ha publicat tres discos amb cançons inspirades en els versos del poeta de Burjassot. A més, Alabajos imparteix tallers didàctics en instituts de secundària i universitats sobre la Nova Cançó i sobre la poesia d’Estellés.

Un cop celebrat el concert de Pau Alabajos, la Festa Major de l'IEI encara la seva recta final, en la qual el protagonisme serà per a l'activitat 'Vine a jugar al Minecraft de l’IEI', que es farà a la Biblioteca de la casa. Se n’oferiran dues sessions: la primera el divendres dia 19 a la tarda (de 16.00 a 20.00 h) i la segona el dissabte 20 al matí (de 9.30 a 13.30 h).

Aquest projecte arriba de la mà de GameSports, que ha creat l'edifici de l'IEI dins del videojoc de Minecraft amb una escala 2:1 aproximadament i l'ha posat en un servidor per realitzar una activitat conjunta on els participants han de col·laborar per cercar pistes i resoldre enigmes per passar-se les pantalles del joc, mentre descobreixen curiositats de l’IEI i del seu paper en la defensa del català.