L’Institut d’Estudis Ilerdencs posa a debat en una taula rodona els reptes ambientals, les problemàtiques i les innovacions al voltant de l’embalatge sostenible

10/10/2023
Natàlia Alòs, Núria López, Arcadi Jover i Domènec Vilà han estat els participants en la sessió

 

L'embalatge sostenible ha estat l’eix de la taula rodona que s’ha celebrat aquest dimarts a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Organitzada per la secció de Ciències Agroalimentàries de l’IEI, la taula, titulada ‘Cap a la Sostenibilitat: Innovacions en l'Embalatge Sostenible’, ha comptat amb la participació de Natàlia Alòs, llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i màster en Gestió i Innovació a la Indústria Alimentària, tècnic del Servei Tècnic Postcollita de l’IRTA; Núria López, doctora en Enginyeria de materials, investigadora sènior en el Grup de Packaging d’AIMPLAS; i Arcadi Jover, enginyer tècnic agrícola i màster en Direcció i administració d’empreses/ESADE Business School i director de ventes d’Arilfruit. Ha actuat com a moderador Domènec Vilà, enginyer agrònom, cap de la Unitat de Serveis Empresarials de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

La sessió ha girat al voltant d’un tema crític en l'era moderna com és l’embalatge sostenible, amb reptes ambientals com la contaminació plàstica i l'escassetat de recursos naturals que demanden solucions immediates i innovadores. La taula ha mirat d’aprofundir en les complexitats i les problemàtiques associades a l'embalatge sostenible, incloent-hi qüestions com la contaminació ambiental, l'impacte econòmic i la necessitat de canviar les pràctiques empresarials. També s’ha destacat la importància de la recerca i la consciència pública per abordar aquesta qüestió de manera efectiva i promoure un futur més sostenible, les tendències actuals en materials d'embalatge sostenible, les alternatives d’embalatge sostenible pel sector hortofructícola i l’anàlisi dels avantatges i desavantatges dels envasos sostenibles a la indústria fructícola.