L’IEI, protagonista de les dos jornades finals del Sant Miquel de Lletres amb el ‘Vermut Literari’, que ha presidit Joan Talarn

21/09/2024
Anna Gómez ha dialogat amb Iolanda Batallé, Jordi Cabré i Melcior Comes sobre la situació de la llengua i la literatura en català

 

El president de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Talarn, ha presidit aquest dissabte el ‘Vermut Literari’ celebrat a l’Aula Magna de l’IEI en el marc del Sant Miquel de les Lletres 2024.

Acompanyat del director de l’IEI, Andreu Vàzquez, el president ha pogut gaudir del diàleg que la periodista Anna Gómez ha moderat entre Iolanda Batallé, Jordi Cabré i Melcior Comes, i que ha tingut com a eix la situació de la llengua i la literatura en català arreu dels territoris de parla catalana. Cal recordar, en aquest sentit, que l’IEI està organitzant, al llarg d’aquest mes de setembre, el cicle ‘La Veu Trencada d’un Poble’, una iniciativa que té com a objectiu fer una crida a la consciència i a l'acció en defensa de l’ús del català en un moment de regressió tan complicat com és l’actual.

L’IEI és, a més, protagonista en les dos darreres jornades del Sant Miquel de les Lletres. Així, avui, a més del ‘Vermut Literari’, és l’escenari de dos conta-contes, mentre que tant avui com demà hi haurà parades i signatures de llibres a la plaça de la Catedral, un espai que comptarà amb un grup d’animació i amb il·lustradors de l’Escola Municipal d’Art.

La Fundació Privada Horitzons 2050 impulsa el Sant Miquel de les Lletres, una iniciativa que proposa tota una setmana –del 16 al 22 de setembre– d’activitats literàries amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi d’experiències i coneixements, i que aplega editors, llibreters, autors i públic, de Lleida i de la resta de Catalunya. Aquesta és la segona edició del Sant Miquel de les Lletres, que s’ha centrat en el paper de Lleida com a cruïlla en el conjunt dels Països Catalans.