L’IEI i Promoció Econòmica faciliten la connexió entre companyies i ajuntaments lleidatans amb ‘speed meetings’ a la Fira de Sant Miquel

29/09/2024
Marta Renyer, Xip Xap, Txema Muñoz Produccions i Miquel Barcelona han presentat davant els programadors municipals els seus espectacles

La iniciativa s’emmarca dins el projecte Lleida Escena que es va posar en marxa en la darrera edició de FiraTàrrega


L’estand de la Diputació de Lleida a la 70a Fira Agrària de Sant Miquel-39è Saló Eurofruit ha acollit aquest diumenge una activitat cultural, articulada a través de l’Institut d'Estudis Ilerdencs i del Patronat de Promoció Econòmica, que té com a objectiu acostar les arts escèniques als ajuntaments de les comarques de Lleida, i molt especialment els municipis més petits.

El director de l’IEI, Andreu Vàzquez, i el del Patronat de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera, han donat la benvinguda als assistents. Per la seva banda, Vàzquez ha destacat la importància d’organitzar actes com aquest que ajuden a apropar la cultura a tots els indrets del territori i a tots els ciutadans, independentment d’on visquin. Boixadera, per part seva, ha posat en valor la necessitat de seguir treballant conjuntament entre diferents àrees de la Diputació de Lleida per donar suport als ajuntaments de la demarcació.

S’han celebrat diversos 'speed meetings' en què hi han participat companyies seleccionades en el projecte Lleida Escena que es va estrenar en la passada edició de FiraTàrrega. Aquestes companyies han estat Marta Renyer, Xip Xap, Txema Muñoz Produccions i Miquel Barcelona, que han presentat davant els programadors municipals les seves creacions, dissenyades especialment per poder ser representades en qualsevol espai, plaça o carrer, independentment dels habitants o de la dimensió del municipi.

Així, s’ha ofert als ajuntaments un espai de connexió directa amb els artistes, amb l’objectiu de donar als consistoris la possibilitat de conèixer i contractar companyies de teatre amb propostes adaptades pel que fa a pressupost i espai. L’acte ha acabat amb música en directe a càrrec del grup lleidatà Inuits.