L’IEI acomiada la seva Festa Major jugant al MineCraft tot reivindicant el paper de la institució en la defensa del català

19/07/2024
L’activitat ‘Vine a jugar al MineCraft de l’IEI’ es desenvolupa en dues jornades, avui i demà, a la Biblioteca de la casa

 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs acomiada la seva Festa Major amb una doble jornada destinada a l’activitat anomenada ‘Vine a jugar al MineCraft de l’IEI’. La primera sessió ha tingut lloc aquest divendres a la tarda, i la segona se celebrarà demà dissabte al matí (de 9.30 a 13.30 h), en tots dos casos a la Biblioteca de la casa, on s’han instal·lat una desena d’ordinadors.

Es tracta d’un projecte impulsat per GameSports Electrònics, que ha creat l’edifici de l’IEI dins del videojoc de Minecraft amb una escala 2:1 aproximadament i l’ha posat en un servidor per realitzar una activitat conjunta on els participants col·laboren per descobrir, resoldre i cercar pistes o enigmes, la suma dels quals els ajuda a passar-se les pantalles del joc.

Els objectes que van trobant tenen relació amb la història de l’IEI i amb la importància que ha tingut la institució en la defensa del català. Cada pantalla recrea dins el videojoc MineCraft diferents espais de l’IEI, com la Biblioteca, l’Aula Magna o el Pati. Tot això, amb l’estètica típica de MineCraft i amb un hardware i perifèrics gaming instal·lats per a l’ocasió.

Aquesta doble jornada tanca una setmana d’activitats emmarcades en la Festa Major de l’IEI, que ha posat a l’abast de la ciutadania un programa que ha volgut interpel·lar el públic jove centrant-se sobretot en la cultura urbana i en aquells artistes que creen en català.

Així, els actes van començar el dilluns 15 amb el pregó de Festa Major i la primera entrega d’una doble proposta multidisciplinària, sota el nom de ‘Lleida Urbana’, a càrrec de l’Associació Cultural Paupaterres, i que va incloure les actuacions de Neptú, Yung Rajola, Sandra Macià Dansa i Javier Morillas. Aquesta proposta va seguir dimarts amb les actuacions d’Abril i de Renaldo & Clara.

El dimecres el protagonisme va ser per a l’espectacle familiar ‘El bagul secret de Pau Casals’, mentre que el dijous es va programar el concert ‘La paraula viva i amarga (Homenatge a Estellés)’, a càrrec de Pau Alabajos.