La Diputació porta un tast de FiraTàrrega a Sant Miquel

25/09/2024
Comptarà amb tres estands durant tot el certamen: l’institucional, el d’Aliments del Territori i el de GlobaLleida

 
La Diputació de Lleida, a través de l’Institut d'Estudis Ilerdencs i el Patronat de Promoció Econòmica, ha organitzat una activitat cultural en el marc de la 70a Fira Agrària de Sant Miquel i la 39a edició d’Eurofruit, que busca apropar les arts escèniques als ajuntaments de les comarques de Lleida, i molt especialment els municipis més petits. L’acte té l’objectiu d’oferir als consistoris la possibilitat de conèixer i contractar companyies de teatre amb propostes adaptades pel que fa a pressupost i espai.

Així, el proper diumenge 29 de setembre, a les 11 hores, a l’estand de la Diputació de Lleida, situat al pavelló 3 de Fira de Lleida, tindran lloc uns 'speed meetings' amb companyies seleccionades en el projecte Lleida Escena, estrenat a la passada edició de FiraTàrrega. Les companyies presentaran als representants municipals espectacles creats especialment per poder ser programats en qualsevol teatre, plaça o carrer, independentment del nombre d’habitants o de la dimensió del municipi. 

En concret, les companyies que està previst que participin a l’acte són Marta Renyer, Apikipala, Xip Xap, Txema Muñoz i Miquel Barcelona. A més de ser un espai de connexió directa entre artistes i persones programadores d’espectacles, l’acte acabarà amb un refrigeri i música en directe, a càrrec del grup de música alternativa Inuits.

La 70a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel – Saló nacional de la maquinària agrícola i 39a edició d’Eurofruit – Saló internacional del Sector de la fruita comptarà amb tres estands de la Diputació de Lleida durant tot el certamen: l’institucional, el d’Aliments del Territori i el de GlobaLleida.

Entre les propostes més destacades, es realitzarà un reconeixement públic a les empreses de la demarcació de Lleida, Alt Pirineu i Aran que van participar en la convocatòria de Fires Internacionals 2023, i que ha permès atorgar 73 ajuts a 52 empreses. L’acte es desenvoluparà divendres, 27 de setembre, a les 12.30 hores, a l’estand institucional de la Diputació de Lleida.


Estands d’Aliments del Territori i Globalleida

Entre els espais de la Diputació de Lleida a la Fira de Sant Miquel, destaca la mostra culinària ‘Aliments del territori i tu’, que incrementa fins a una trentena les accions i tallers culinaris de la mà de diferents productors, restauradors i entitats i empreses de proximitat, a més de disposar de l’espai de mostra de les diferents denominacions d’origen de la pràctica totalitat de les comarques.

Igualment, l’estand la Xarxa de Punts d’Atenció GlobaLleida enguany reunirà una desena de propostes de negoci emprenedores i innovadores de Lleida, Mollerussa, Tremp, Alpicat, Tàrrega i Almacelles.

Sant Miquel també acollirà el 3r Congrés BIT 2024-Edició Lleida, el 26 i 27 de setembre a la Sala Congressos del Pavelló 4; i comptarà amb el Pavelló de la Bioeconomia BIT EXPO i Àgora BIT, del 26 al 29 de setembre al Pavelló 4.