El Musiquem Lleida oferirà una dotzena de concerts, dos d’ells al Pati de l’IEI amb l’Orfeó de la URV i el cor ARSinNova

20/09/2024
Organitzat per la Coral Shalom, el festival se celebrarà del 4 al 6 d’octubre i tindrà el Cor Madrigal com a convidat del concert de cloenda

L’esdeveniment s’ha presentat aquest divendres en un acte en el qual ha participat el director de l’IEI, Andreu Vàzquez


La XIX edició del festival Musiquem Lleida, que tindrà lloc entre el 4 i el 6 d’octubre vinents, oferirà més concerts que mai, de forma que durant el cap de setmana tindran lloc 12 actuacions (un concert per grup), més el concert de cloenda. En els darrers anys, el festival havia comptat amb una desena de formacions.

El festival s’ha presentat aquest divendres al convent de Santa Clara, seu de la Coral Shalom, entitat organitzadora de l’esdeveniment, en un acte en què ha participat el director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs entitat que com és habitual dona suport al Musiquem. Andreu Vàzquez ha felicitat els organitzadors per la seva tasca i ha destacat la capacitat de convocatòria de festival i la varietat de propostes, de públics i d’escenaris que integren el Musiquem Lleida. “Per a la Diputació de Lleida, que el que volem és apropar la música a la gent, és un plaer col·laborar amb el Musiquem, que cada any acosta propostes de qualitat a tots els públics i en espais diversos de la ciutat”, ha dit.

El festival recupera enguany com a escenari el CaixaForum Lleida, mentre que el Pati de l’IEI, tal com ha recordat el seu director, acollirà dos dels concerts: el dissabte 5 (19.00 h), amb l’Orfeó de la URV (Universitat Rovira i Virgili), i el diumenge 6 (12.30 h), amb ARSinNOVA Cor de Cambra, una formació amb seu a Barcelona i formada per una vintena de cantaires, tots ells amb experiència en el món musical i coral, i dirigit per Maria Mauri.

A la presentació del Musiquem, ha assistit també la regidora de Cultura de la Paeria, Pilar Bosch, que, juntament amb Vàzquez, han acompanyat la directora de la Coral Shalom, Maria Carme Valls, que ha presentat l’edició d’enguany, una de les que més inscripcions ha assolit, ja que s’han presentat més de 100 propostes de grups i solistes. Segons Valls, aquest fet demostra que “el Musiquem s’ha consolidat com una bona plataforma per cantar, tocar i actuar”. En aquest sentit, ha afegit que el ventall de propostes que facilita el festival propicia la visibilitat de formacions amb una gran qualitat musical.

D’acord amb el seu propòsit d’apropar el cant coral de qualitat als ciutadans de Lleida, la Coral Shalom ha decidit convidar el Cor Madrigal, un dels grups de referència a Catalunya en aquest àmbit. La presència d’aquesta formació està prevista per al concert de cloenda, que tindrà lloc el diumenge 6 d’octubre a les 19 hores a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

Durant la presentació, els assistents han pogut gaudir d’un tast musical, que ha anat a càrrec de Xènia Pérez (veu) i Ignasi Camps (piano), exalumna i professor de piano de l’escola musical L’Intèrpret, que han interpretat cançons de jazz i música moderna.

El Festival Musiquem Lleida està organitzat per la Coral Shalom a la ciutat de Lleida des de l’any 2006. El seu objectiu és apropar la música al carrer i que tothom en pugui fruir, i alhora, donar l’oportunitat a diferents intèrprets de tenir un escenari per difondre la seva música.

Lleida i les seves comarques han estat bressol de músics de renom internacional, alhora que compta amb una gran tradició coral i instrumental, que actualment està en plena expansió gràcies a la formació de bons professionals. La Coral Shalom, com a entitat cultural, té com a principals objectius sensibilitzar i enriquir musicalment la societat amb l’organització de concerts i actes culturals oberts a tothom.

Podeu trobar més informació i consultar el programa complet del Musiquem Lleida a: https://www.coralshalom.cat/musiquem-lleida/