El cicle de l’IEI ‘La Veu Trencada d’un Poble’ posa al descobert la cara més íntima de Joan Salvat-Papasseit

17/09/2024
La interpretació musical del Trio Orfeu i els versos recitats pel rapsode Agustí Lleyda han signat el concert d’homenatge al poeta

 

El cicle ‘La Veu Trencada d’un Poble’ que organitza l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dimarts el concert d’homenatge a Salvat-Papasseit titulat ‘Res no és mesquí’, amb el Trio Orfeu i Agustí Lleyda.

L’acte ha estat presentat pel director de l’IEI, Andreu Vàzquez, i ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’IEI, escenari del gruix d’activitats d’un cicle que té com a objectiu fer una crida a la consciència i a l’acció en defensa de l’ús del català en l’actual context de regressió que pateix.

Amb la interpretació musical del Trio Orfeu i amb Agustí Lleyda com a rapsode, el concert ha proposat un viatge per la vida de Joan Salvat-Papasseit, posant al descobert un poeta íntim i vital que narra les seves vivències a través de les seves cartes. Ha estat, doncs, un concert d’apunts biogràfics i poemes, recitats en primera persona i acompanyats per música de l’època. 

‘La Veu Trencada d’un Poble’ es va posar en marxa aquest dilluns amb el col·loqui ‘El català, de l’aprenentatge a l’ús’, amb la doctora en sociolingüística i assessora en polítiques lingüístiques del Departament de Recerca i Universitats, Marina Massaguer, i el secretari general de Política Lingüística de la Generalitat, Joan Santanach, i seguirà el dimecres (18.00 h, Aula Magna) amb protagonisme per a la poesia de Vicent Andrés Estellés i el jazz amb ‘L’Hotel París’, a càrrec de Carles M. Sanuy i Xavier Monge, i dijous (18.00 h, Pati) amb l’espectacle ‘Estellés: De mà en mà’, amb Francesc Anyó i Borja Penalba.

El cicle acabarà el divendres 27 de setembre (18.00 h, Aula Magna) amb el segon dels col·loquis previstos, que du per títol ‘L’estat de la llengua en el context social i polític d’avui’ i en què intervindran la vicepresidenta d’Acció Cultural del País Valencià, Marinela García Sempere; el president de l’Obra Cultural Balear, Antoni Llabrés; i el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, actuant com a moderador el president de la Diputació de Lleida i de l’IEI, Joan Talarn.

Podeu consultar el programa complet del cicle a: https://www.iei.cat/ca/administracio/fpiei/blog/la-veu-trencada-dun-poble/52647.html