Cinc concerts i nou productors locals amenitzaran el tercer Lagravera Fest a la Vinya Núria d’Algerri

01/07/2024
Olga Zoet, Núria Duran, Pan, Lasta Sanco i Dj Eli Kapowski, cadascú acompanyats d’un vi diferent, posaran la música a un esdeveniment que aposta pel públic familiar

 

El director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Andreu Vàzquez, ha participat aquest dilluns en la presentació de Lagravera Fest, un festival de música, vi i gastronomia entre vinyes que se celebrarà dissabte vinent, 6 de juliol, a la finca de Vinya Núria, a Algerri.

A més d’Andreu Vàzquez, la presentació ha comptat amb la participació de l'alcalde de l’Ajuntament d’Alfarràs, Joan Carles Garcia; el conseller del Consell Comarcal del Segrià, Álvaro Boqué, i la directora general de la Gravera, Pilar Salillas. Durant l’acte s’han ofert propostes gastronòmiques dels productors participants al festival, acompanyades de la música d’una de les artistes que hi actuarà, Olga Zoet.

Vàzquez ha felicitat la iniciativa del festival que té la voluntat d’arrelar la gent al territori, maridant la producció artística amb la producció de la terra. "És molt important que la gent tingui accés a la cultura visqui on visqui", ha afegit.

L’aposta pel públic familiar és el segell de marca de la que serà la tercera edició de Lagravera Fest. És per això que l’entrada serà gratuïta per als menors i s’hi oferirà un espectacle i taller de circ de la companyia de Castellserà Improvisto’s Krusty Show. A més, hi haurà un Glitter Bar de maquillatge fantasia per a tothom de la mà de Make Up by Niyas.

Pel que fa a l’espai on es desenvoluparà la festa, la finca de Vinya Núria a Algerri, comptarà amb dues barres de vins per evitar cues. El festival se celebrà en un entorn natural únic, enmig de les vinyes biodinàmiques d’aquest celler de la Noguera.

L’esdeveniment obrirà les portes a les 18.00 hores per oferir una oferta gastronòmica local variada i de qualitat. De la mà de nou productors locals, es maridaran diferents plats amb vins del celler Lagravera, sempre amb música de fons, en concret de cinc concerts; d’Olga Zoet, Núria Duran, Pan, Lasta Sanco i Dj Eli Kapowski, amb la particularitat que, per a cada artista i cada estil musical, es degustarà un vi diferent, en una mena de maridatge enomusical.

Així, hi haurà cinc vins diferents recomanats per tastar, segons l’artista que soni: amb el pop íntim de la lleidatana Olga Zoet, pseudònim d’Olga Ramon, s’oferirà l’Ónra Blanc (19.30 h). El Lagravera Natural Blanc serà el vi per gaudir de la música indie pop de la cantant barcelonina Núria Duran (21.10 h). Per encetar la nit, es destaparà el vi Cíclic Negre mentre es gaudeix de la música rock indie del grup Pan. Passada la mitjanit (00.30 h), la banda cerverina Lasta Sanco aportarà la seva música de sonoritat fresca i amb personalitat que fusiona diversos ritmes africans i llatins, combinats amb la música electrònica, un mestissatge que maridarà amb el vi Lagravera Natural Vi Clar. Finalment, la DJ Eli Kapowski actuarà de matinada (2.00 h) amb la seva música funky amb tocs de música house i electrònica, uns sons dels quals el públic podrà gaudir degustant l’Ónra Negre del celler Lagravera. El festival tancarà les portes a les 4 de la matinada.

Quant als productors locals presents al festival, la xifra s’ha incrementat i en total seran nou. Cal Quitèria, que oferirà taules de formatges; Cal Sargaire, amb hamburgueses i steak tàrtar; Pla Oví, que aportarà carn de xai de pastura a la brasa i l’empresa Prunus, que oferirà bols de fruita i pastissets de cireres i nabius. També es comptarà amb la marca local Anècdota Rural, que portarà pa amb xocolata, oli i sal, i hi haurà, a més, tapes vegetarianes de temporada de La Cistella de l’Imma d’Algerri. Altres productors de proximitat que hi assistiran són Blauver Espirulina, amb creps dolces i salades; Lo Pernil de Ponent, presents amb plats de pernil i fuet; i, finalment, Jarana Gourmet, que oferirà diferents tipus de croquetes.

L’entrada per a Lagravera Fest és gratuïta per als menors d’edat, sempre acompanyats d’un adult. El majors d’edat poden triar entre una entrada general, per 25 euros, i una entrada general més una abonament per al maridatge musical amb cinc vins per 40 euros. Les entrades es poden adquirir a: https://shop.lagravera.com/collections/tarjetas-de-regalo