Vídeos Festa Major IEI 2024

Institut d’Estudis Ilerdencs va oferir, per quart any consecutiu, un seguit de propostes amb l’objectiu d’obrir la institució al públic i de fer arribar la cultura a tota la ciutadania. Enguany, el fil conductor ha estat la cultura urbana, amb activitats gratuïtes de música, teatre i poesia.

Així, els actes van començar dilluns 15 amb el pregó de Festa Major i la primera entrega d’una doble proposta multidisciplinària, sota el nom de ‘Lleida Urbana’, a càrrec de l’Associació Cultural Paupaterres, i que va incloure les actuacions de Neptú, Yung Rajola, Sandra Macià Dansa i Javier Morillas. Aquesta proposta va seguir dimarts amb les actuacions d’Abril i de Renaldo & Clara. Tots dos dies, amb Marc Andreu com a mestre de cerimònies, que va elaborar un pregó amb la col·laboració del públic.

El dimecres el protagonisme va ser per a l’espectacle familiar ‘El bagul secret de Pau Casals’, mentre que el dijous es va programar el concert ‘La paraula viva i amarga (Homenatge a Estellés)’, a càrrec de Pau Alabajos.

De dilluns a dijous, la música, el teatre i la poesia van omplir el Pati de l’IEI, mentre que divendres i dissabte, l’escenari de la Festa Major va ser la Biblioteca i el protagonista, el videojoc.

GameSports Electrònics va crear l’edifici de l’IEI dins del videojoc de Minecraft i els jugadors van haver de col·laborar per cercar pistes i resoldre enigmes per passar-se les pantalles del joc i descobrir, alhora, curiositats de l’IEi i del paper que ha tingut la institució al llarg de la història en la defensa del català.